Μαρσέλ Ζάμπιτσερ: Το «γρανάζι» που άρπαξε την ευκαιρία από τα μαλλιά

Ζάμπιτσερ
Σε κάτι λιγότερο από τρεις μήνες και μόλις 13 συμμετοχές σε όλες τις διοργανώσεις, ο Μαρσέλ Ζάμπιτσερ δείχνει στην Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ για το τι είναι ικανός, στέλνοντας «μηνύματα» προς πάσα κατεύθυνση για ανανέωση και αγορά ή άρση δανεισμού και επιστροφή αντίστοιχα

Ο Αυστριακός μέσος ξεκίνησε την σεζόν στην Μπάγερν Μονάχου, εξαργυρώνοντας με την μεταγραφή αυτή, τις παραγωγικές και αν μη τι άλλο επιτυχημένες 6 σεζόν στην Λειψία. Οι εξελίξεις που ακολούθησαν στην Βαυαρία δεν ήταν οι αναμενόμενες, με τον Ζάμπιτσερ να καταγράφει στην φετινή σεζόν 24 συμμετοχές σε τέσσερις διοργανώσεις, εκ των οποίων μόλις οι τέσσερις ήταν ολόκληρο 90λεπτο και ως βασικός σε αυτές ήταν μόνο τις 11, πριν την διακοπή για το παγκόσμιο κύπελλο.

Ταυτόχρονα στο νησί, η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ που διένυε την αρχή της πολύ καλής της περιόδου, είδε ένα από τα βασικότερα μέλη της βασικής της εντεκάδας, τον Κρίστιαν Έρικσεν, να τραυματίζεται, με τα αποτελέσματα των εξετάσεων να έκαναν λόγο για απουσία τουλάχιστον τριών μηνών. Ο Έρικ Τεν Χάγκ και η διοίκηση των «κόκκινων διαβόλων», κινήθηκαν γρήγορα ώστε να αντικαταστήσουν τον Δανό με τον – εκτός πλάνων του Νάγκελσμαν- Μαρσέλ Ζάμπιτσερ.

Ο Αυστριακός στους πρώτους του μήνες στο Μάντσεστερ εντυπωσιάζει, όχι από τις τρομερές προσωπικές ενέργειες του, αλλά πολύ απλά καθώς ταιριάζει στον ποδοσφαιρικό του χαρακτήρα, το έργο τόσο του συλλόγου Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, όσο και του ίδιου του του προπονητή.

Στην Γιουνάιτεντ έχει βρει την θέση που ο ίδιος ακριβώς θέλει. Παίζει άλλοτε πίσω από τον επιθετικό, άλλοτε στο «8». Γεγονός και των δύο αποτελεί το ότι ο Αυστριακός διαθέτει στο πίσω μέρος του κεφαλιού του, ότι έχει σίγουρα έναν ή ακόμα και δύο (όταν παίζει στο 10) να μαρκάρουν και να καλύπτουν τυχόν λάθος στην κατά τα άλλα εξαιρετική του δημιουργία. Την παραπάνω «βρώμικη δουλειά» έχουν αναλάβει είτε ο ΜακΤόμινεϊ είτε ο μετρ του είδους, Καζεμίρο.

Ταυτόχρονα το έργο γίνεται ακόμη πιο εύκολο, από την στιγμή που διαθέτει στην ίδια εντεκάδα, τους Ράσφορντ, Σάντσο και Άντονι. Η ταχύτητα των εξτρέμ της ομάδας του Τεν Χάγκ είναι το δυνατότερο τους στοιχείο. Ενδεικτικό των παραπάνω αποτελεί η αναμέτρηση της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ απέναντι στην Έβερτον, εκεί όπου οι γηπεδούχοι βρέθηκαν σε τετ-α-τετ, πίσω από την άμυνα των «Ζαχαρωτών», αμέτρητες φορές.

Στο χθεσινοβραδινό παιχνίδι για λογαριασμό του Europa League απέναντι στην Σεβίλλη  πέτυχε και τα 2 γκολ που έχει συνολικά στο Μάντσεστερ, ενώ στα στατιστικά του υπάρχει και η 1 ασίστ απέναντι στην Μπρέντφορντ. Και αυτά, σε 13 αγώνες.

Όλα αυτά σε συνδυασμό και με την επιστροφή του Έρικσεν. Ο Δανός αποτελούσε πάντα λύση υψηλοτάτου επιπέδου και με την επιστροφή του δημιουργείται ένας «πονοκέφαλος» στον Ολλανδό τεχνικό της Μάντσεστερ, τον οποίο μπορούμε όμως να χαρακτηρίσουμε ως ευχάριστο.

Η μαεστρία του Ολλανδού τεχνικού στο να «ξεκλειδώνει» προσωπικότητες εντός των τεσσάρων γραμμών, αποδεικνύεται για ακόμη μια φορά στην περίπτωση του Ζάμπιτσερ. Ένα μέτριο ξεκίνημα σε ένα κλίμα όχι και τόσο χαρούμενο για τον ίδιο, μετατράπηκε σε μια  «ένεση» αυτοπεποίθησης και υπηρέτησης ενός ορθού πλάνου, το οποίο βγάζει κερδισμένο τόσο τον ίδιο, όσο και το ποδοσφαιρικό σωματείο της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.